Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορίζια: Προφυλακιστέοι οι τρεις Φραγκιαδάκηδες - Ανοίγουν αύριο τα σχολεία με παιδοψυχολόγους

Προφυλακιστέα κρίθηκαν τρία μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με το μακελειό στα Βορίζια.

Συγκεκριμένα, ενώ τα τρία άτομα ήταν να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας (10/11), η ανακρίτρια μετέβη το βράδυ της Κυριακής στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για να απολογηθούν ενώπιόν της, παρουσία δικηγόρων.

Μετά την απολογία τους κρίθηκαν και οι τρεις προφυλακιστέοι.

Οι Αρχές ψάχνουν βομβιστή και οπλισμό

Την ίδια ώρα οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται, με την ΕΛΑΣ να έχει στρέψει το ενδιαφέρον της σε δύο κατευθύνσεις:

  • α) στον εντοπισμό του προσώπου που φέρεται να έδωσε την εντολή για την κατασκευή και τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι μέλους της οικογένειας Φραγκιαδάκη και
  • β) στον εντοπισμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στη φονική συμπλοκή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κλιμάκιο της ΕΚΑΜ αναχώρησε το πρωί της Κυριακής από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή του Ψηλορείτη.

Εκεί, εκτός από τον αναζητούμενο οπλισμό, οι αστυνομικοί αναζητούν και δύο μέλη της οικογένειας Φραγκιαδάκη, τα οποία εγκατέλειψαν το χωριό μετά το περιστατικό. Οι δύο άνδρες φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τις οικογένειές τους, ωστόσο η ΕΛΑΣ επιδιώκει να λάβει καταθέσεις, καθώς θεωρούνται αυτόπτες μάρτυρες και δεν προκύπτουν στοιχεία εμπλοκής τους.

Παράλληλα, στις φυλακές Αλικαρνασσού εξετάζονται μαρτυρίες και πιθανοί συσχετισμοί μεταξύ κρατουμένων από την οικογένεια Καργάκη και άλλων συγκρατουμένων τους, ωστόσο όλοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στη σχεδίαση της επίθεσης.

Ανοίγουν τα σχολεία – Παρέμβαση παιδοψυχολόγων

Μία εβδομάδα μετά το μακελειό, τα σχολεία στα Βορίζια ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα, με την παρουσία παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, που θα παραμείνουν στο χωριό το επόμενο διάστημα για τη στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών.

Άξιο αναφοράς είναι πως δεν τελέστηκαν σήμερα, Κυριακή, τα μνημόσυνα, εννέα ημέρες μετά το συμβάν, τόσο για τον 39χρονο Φανούρη Καργάκη όσο και για την 56χρονη Ευαγγελία Φραγκιαδάκη. Κατά το κήρυγμά του, ο ιερέας του χωριού κάλεσε τους κατοίκους σε αυτοσυγκράτηση και προσπάθεια για ειρηνική συνύπαρξη, τονίζοντας πως «η ειρήνη πρέπει να υπερισχύσει της βίας».

Νέες πληροφορίες για τη φονική συμπλοκή

Σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA «Εξελίξεις Τώρα», η πλευρά του 43χρονου γαμπρού του Φανούρη Καργάκη αναμένεται αύριο Δευτέρα να υποστηρίξει ότι υπάρχει μαρτυρία πως η 56χρονη δέχτηκε πυρά πριν ο ίδιος ανοίξει πυρ, ενώ αναμένεται να ζητήσει να γίνει αναπαράσταση της αιματηρής συμπλοκής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο άνδρες που εμφανίζονται σε βίντεο να πυροβολούν από ύψωμα το μοιραίο Σάββατο.

 

Tags
Back to top button