Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Σούπερ μάρκετ: Με ειδική σήμανση οι μειώσεις τιμών στα ράφια

Η δέσμευση της βιομηχανίας, των σούπερ μάρκετ και των προμηθευτών από κοινού με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή προβλέπει την δημιουργία ενός καλαθιού με πολύ βασικά προϊόντα για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, στο οποίο θα υπάρξουν σοβαρές μειώσεις τιμών από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εντάξουν προϊόντα με υψηλή κυκλοφορία και πραγματικό βάρος στο καλάθι του νοικοκυριού. Κωδικοί περιορισμένης ζήτησης, ειδικές σειρές και περιφερειακά προϊόντα θα γίνονται δεκτά μόνο εφόσον η ίδια εταιρεία έχει προτείνει και δημοφιλή προϊόντα.

Παράλληλα, η μείωση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 5%. Για το μοσχάρι, το χοιρινό και τα πουλερικά ο στόχος τοποθετείται μεταξύ 5% και 15%, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες μεταξύ 5% και 20%.

Εντός της τετράμηνης περιόδου, κάθε επιχείρηση μπορεί να προτείνει νέους κωδικούς ή να αντικαθιστά υφιστάμενους, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι ίδιες προϋποθέσεις συμμετοχής και προηγείται σχετική ενημέρωση της ανεξάρτητης αρχής.

Ως τιμή αναφοράς για τις μειώσεις προτείνεται να ληφθεί η τιμή ραφιού, χωρίς προσφορές, που θα ισχύει στις 27 Αυγούστου 2026.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τα προϊόντα που συμμετέχουν στη συμφωνία μείωσης τιμών από την ηλεκτρονική πλατφόρμα PosoKanei, καθώς η Αρχή θα δημιουργήσει εκεί ειδική, διακριτή ενότητα, ενώ θα υπάρχει και ειδική σήμανση «καρτελάκι» στα ράφια του σούπερ μάρκετ.

Tags
Back to top button