Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Ο ιδρυτής της Gateway Church ομολόγησε σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού

Ο ιδρυτής μίας από τις μεγαλύτερες μεγαεκκλησίες στις ΗΠΑ, της Gateway Church, ομολόγησε την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού στην Οκλαχόμα τη δεκαετία του 1980 και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη.

Ο 64χρονος σήμερα πάστορας Ρόμπερτ Μόρις, με καταγωγή από το Τέξας, ομολόγησε την ενοχή του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αποδοχής της ενοχής καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση, αλλά θα εκτίσει μόνο έξι μήνες και θα είναι υπό επιτήρηση για το υπόλοιπο διάστημα, αναφέρει το.

Επιπλέον, θα εγγραφεί στο μητρώο των σεξουαλικών παραβατών και θα πρέπει να καταβάλει 250.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Είχε ιδρύσει την εκκλησία το 2000 που έφτασε να έχει περίπου 100.000 ακολούθους κυρίως στο Τέξας. Το 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ τον είχε ονομάσει έναν από τους «πνευματικούς καθοδηγητές του».

Ο Μόρις παρίστατο στην ακροαματική διαδικασία μαζί με τη σύζυγό του, τα ενήλικα παιδιά του και αρκετούς από τους συζύγους τους.

Οι κατηγορίες αφορούν την κακοποίηση της Σίντι Κλέμισερ από το 1982.

Ο Μόρις ήταν τότε περιπλανώμενος ευαγγελιστής και ζούσε με την οικογένεια της Κλέμισερ στην Οκλαχόμα. Ο Μόρις, όπως είπε στο δικαστήριο, την κακοποιούσε για τέσσερα χρόνια.

Η Κλέμισερ κατηγόρησε δημοσίως τον πάστορα το 2024, οδηγώντας τον στην αποχώρηση από την ηγεσία της Gateway Church. Σε δήλωσή του μιλούσε για την «ηθική αποτυχία του» με μια «νεαρή κυρία».

Στο δικαστήριο η παθούσα είπε ότι «δεν νοείται συναίνεση από ένα 12χρονο», ότι «δεν είχαμε απρεπή σχέση και ότι «δεν ήμουν “νεαρή κυρία” αλλά παιδί».

Είπε ακόμη ότι ανέφερε τα περιστατικά στους γονείς της αλλά και στην εκκλησία το 1987, κανένας όμως δεν είχε καλέσει την αστυνομία.

Tags
Back to top button