Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συνελήφθη στρατιωτικός, καταζητούμενος επί 45 χρόνια στο Μπανγκλαντές για τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ζιαούρ Ραχμάν

Η αστυνομία του Μπανγκλαντές ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν απόστρατο στρατιωτικό που ήταν καταζητούμενος επί 45 χρόνια για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του πρώην προέδρου της χώρας Ζιαούρ Ραχμάν, πατέρα του νυν πρωθυπουργού Ταρίκ Ραχμάν.

Ο Ζιαούρ Ραχμάν, ήρωας του πολέμου της ανεξαρτησίας του Μπανγκλαντές το 1971 και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, εξελέγη πρόεδρος το 1977. 

Δολοφονήθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια αποτυχημένου πραξικοπήματος, ενώ πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην πόλη Τσιταγκόνγκ.

Στρατοδικείο της Ντάκα δίκασε 18 στρατιωτικούς για τη δολοφονία και οι 13 από αυτούς καταδικάστηκαν σε θάνατο και απαγχονίστηκαν.

Η αστυνομία ωστόσο αναζητούσε επί χρόνια τα ίχνη του ταγματάρχη Μοχάμεντ Μοζάφαρ Χοσάιν, ο οποίος ήταν ύποπτος για συμμετοχή στη συνωμοσία κατά του Ραχμάν.

«Ο Μοχάμαντ Μοζάφαρ Χοσάιν ήταν φυγάς από το 1981 και τον συλλάβαμε σήμερα» επιβεβαίωσε ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας, Μοχάμεντ Σαφίκουλ Ισλάμ. 

«Έφυγε από το Μπανγκλαντές αμέσως μετά το πραξικόπημα και έκτοτε κατοικούσε στο εξωτερικό», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο πρώην στρατιωτικός συνελήφθη λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Ντάκα.

«Κατά την ανάκρισή του, μας εξήγησε τον ρόλο του στη δολοφονία», είπε επίσης ο Σαφίκουλ Ισλάμ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις σε αυτό το στάδιο.

Tags
Back to top button