Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν ο Τζαβέντ Ασλάμ ζητούσε 1.250 τζαμιά σε όλη την Ελλάδα-Το σχέδιο της Τουρκίας για τα Οθωμανικά Τεμένη

Ο άτυπος “ηγέτης” των Πακιστανών στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάμ, χάνει το καθεστώς πρόσφυγα για την έντονη πολιτική δραστηριότητά του, τις δημόσιες παρεμβάσεις του,  και τον ρόλος του ως «άτυπου εκπροσώπου» μιας μεγάλης κοινότητας έχουν κατά καιρούς προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρχών.

Τζαβέντ Ασλάμ: Ανακαλείται το καθεστώς πρόσφυγα του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας

Η απόφαση φέρεται να βασίζεται σε στοιχεία που αξιολογήθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας και μετανάστευσης, οι οποίες έκριναν ότι η συνέχιση της παροχής καθεστώτος πρόσφυγα δεν δικαιολογείται.

Ο ίδιος όμως αυτός άτυπος ηγέτης των Πακιστανών στην χώρα μας σε συνέντευξη τον Μάιο του 2025 στα «ΝΕΑ» του σαββατοκύριακου, είχε αναφέρει και κάτι άλλο που αφορά την χώρα μας για την δημιουργία Τζαμιών στην Ελλάδα:

«Ευτυχώς, πριν από πέντε χρόνια φτιάχτηκε ένα μικρό τζαμί στον Ελαιώνα και ευχαριστούμε πολύ το ελληνικό κράτος για αυτό. Χωράει όμως το πολύ 300 άτομα. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 500.000 άνθρωποι που πιστεύουν στο Ισλάμ. Εμείς θεωρούμε σωστό να υπάρχει ένα τζαμί ανά 300 με 400 μετανάστες για να έχουν όλοι τη δυνατότητα».

Η Ελλάδα φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες, οι οποίοι με τρόπο σιγά-σιγά ανακινούν θέμα κατασκευής πολύ περισσότερων Τζαμιών, για να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι φυσικά.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη πραγματικότητα για την χώρα μας, η οποία ακολουθεί την παράνομη εισβολή ( διότι περί αυτού πρόκειται) στην ελληνική επικράτεια καθημερινά μουσουλμάνων μεταναστών.

Το αίτημα του  προέδρου των πακιστανών στην ΕλλάδαΤζαβέντ Ασλάμ, συμπίπτει όμως τυχαίως, με τουρκική πρόταση, για αναπαλαίωση όλων των οθωμανικών Τζαμιών στον ελλαδικό χώρο, κάτι που φυσικά απέρριψε η κυβέρνηση.

Τουρκική σχέδιο ισλαμοποιήσεως των Βαλκανίων και της Ελλάδος

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στα μέσα Φεβρουαρίου 2026 ότι προχωρά στο κλείσιμο δεκάδων παράνομων/μη αδειοδοτημένων χώρων λατρείας στην Αθήνα (εκτιμώνται γύρω στους 60), με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνο Πλεύρη, να ανακοινώνει "μηδενική ανοχή".

Οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αλλοδαποί που λειτουργούν μη αδειοδοτημένους χώρους προσευχής (τζαμιά) θα αντιμετωπίσουν ανάκληση της άδειας παραμονής τους και απέλαση. Η ενέργεια αυτή βασίζεται στην ανάγκη συμμόρφωσης με τους πολεοδομικούς και κανονιστικούς κανόνες ασφαλείας.

Οθωμανικά Μνημεία (Αποκατάσταση): Παράλληλα με το κλείσιμο παράνομων χώρων, η Ελλάδα συνεχίζει τη συντήρηση και αναστήλωση ιστορικών οθωμανικών μνημείων (τζαμιά, τεκέδες, τουρμπέδες) σε διάφορες περιοχές, με τη χρηματοδότηση να ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ από το 2000.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει συζητήσεις για την ελευθερία της λατρείας και τα δικαιώματα των μεταναστών, με την ελληνική πλευρά να υποστηρίζει ότι πρόκειται για θέμα νομιμότητας και ασφάλειας, όχι θρησκείας.

Επίσημο Τζαμί Αθήνας: Το επίσημο, κρατικό τζαμί στον Βοτανικό παραμένει η νόμιμη επιλογή για τους μουσουλμάνους στην Αθήνα, το οποίο λειτούργησε μετά από μακροχρόνιες διαδικασίες. 

Η  ασέβεια όμως και η προκλητικότητα είναι μεγάλο μέρος της τουρκικής πολιτικής έναντι του ελληνισμού εδώ και 500 χρόνια από τους Οθωμανούς Τούρκους οι οποίοι σήμερα συνεχίζουν το βάρβαρο έργο των προγόνων τους.

Σήμερα η Άγκυρα χρηματοδοτεί την κατασκευή Τζαμιών σε Τίρανα, Σαράγεβο, Κόσοβο, και άλλα μέρη με ξεκάθαρες προθέσεις.  

Η Τουρκία όμως, η οποία μετατρέπει παράνομα ορθόδοξες εκκλησίες σε Τζαμιά στην Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, απαιτεί το άνοιγμα των Οθωμανικών Τζαμιών στην Ελλάδα.

Οι δύο μεγάλες ουκρανικές πόλεις που η Ρωσία μπορεί να καταλάβει από ώρα σε ώρα

Το Τζαμί Σουλεϊμανίγιε στην Ρόδο, όπως και πολλά άλλα μουσεία ανοίγουν μερικώς, για χρήση μετά από 200 και πλέον χρόνια, λόγω των μουσουλμάνων μεταναστών στην χώρα μας και των απαιτήσεων των Τούρκων.

Οι Τούρκοι ζήτησαν να κάνουν προσευχή σε Τζαμιά σε Σέρρες-Ιωάννινα-Θεσσαλονίκη.

Σύλλογος με την προτροπή της Άγκυρας είχε ζητήσει προ μηνών να γίνει προσευχή σε παλιά Οθωμανικά Τεμένη σε Σέρρες, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη δεχόμενος την άρνηση των ελληνικών αρχών.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, και όλα ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο ισλαμοποιήσεως και της ελληνικής κοινωνίας σε 30-50 χρόνια, και αυτό οφείλουμε ως ελληνισμός, να το έχουμε στο νου μας.

Η ουσία είναι ότι οι γείτονες φροντίζουν  να μας αλοιώνουν πληθυσμιακά με χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες  με στόχο να ελέγξουν μελλοντικά όλους αυτούς τους μουσουλμάνους μέσω θρησκείας, και αυτό οφείλουμε να το κατανοήσουμε βαθιά  εδώ στην χώρα μας.

Tags
Back to top button