Η νυν πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες (Delcy Rodríguez), εξέφρασε πριν λίγες ώρες την ετοιμότητα του σημερινού καθεστώτος της χώρας να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αντικαταστάτρια του Μαδούρο προέβη στην εν λόγω δήλωση λίγο αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Καράκας με δεύτερη στρατιωτική επιθετική επιχείρηση.
Νέες Απειλές από την Ουάσιγκτον
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters, η ένταση στην Βενεζουέλα συνεχίζεται και μετά την αιχμαλωσία και απομάκρυνση του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία. Η αντικαταστάτριά του, Ντέλσι Ροντρίγκες, δήλωνε κάθετη σε μία πιθανή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πριν λίγο όμως τα πράγματα φαίνεται πως άλλαξαν δραστικά. Σε σημερινές δηλώσεις της, η νυν πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε πως η κυβέρνησή της δίνει προτεραιότητα στην εξομάλυνση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, η ίδια είχε καταδικάσει δημόσια την αιχμαλωσία του Μαδούρο και τα αμερικανικά πλήγματα στην επικράτεια της χώρας της.
Τα "ημισφαίρια" Τράμπ και η σύλληψη Μαδούρο φέρνουν νέα δεδομένα στα Ελληνοτουρκικά-Ποιά είναι και που θα οδηγηθούμε από τις ΗΠΑ;
Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε πως η αντικαταστάτρια του Μαδούρο άλλαξε απότομα στάση έναντι της Ουάσιγκτον. Ο λόγος είναι απλός. Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε για πρώτη φορά την νέα πρόεδρο της χώρας με δεύτερη στρατιωτική επιθετική επιχείρηση έναντι της Βενεζουέλας.
Η Ροντρίγκες, φοβούμενη πως θα έχει την ίδια τύχη με τον προκάτοχό της Μαδούρο, έσπευσε να διαμηνύσει ότι η κυβέρνησή της είναι έτοιμη για διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και η ίδια δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες, είναι σίγουρο πως το Καράκας θα χρειαστεί να υποκύψει σε συμβιβασμούς εάν θέλει να οικοδομήσει μία υγιής σχέση με την Ουάσιγκτον.
Με σπασμένα φρένα! Απειλή του Τραμπ για Επέμβαση και κατά της Κολομβίας: «Μου φαίνεται καλή ιδέα»