Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Στρατηγός της Ουγκάντας αποφάσισε στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ για την Γάζα

Ο Στρατηγός της Ουγκάντας  που λέει ότι είναι απόγονος του Μ. Αλέξανδρου στέλνει 700 κομάντος στην Γάζα, κατά της τουρκοκίνητης Χαμάς στηρίζοντας το Ισραήλ.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουγκάντας, στρατηγός Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα (γιος του προέδρου της χώρας), εξαπέλυσε σφοδρή λεκτική επίθεση και τελεσίγραφο κατά της Τουρκίας μέσω της πλατφόρμας X, αποκαλώντας την Οθωμανική Αυτοκρατορία «αυτοκρατορία του διαβόλου» και χαρακτηρίζοντας τους Τούρκους «αντίχριστους».

Το κοινοβούλιο της Ουγκάντας με επικεφαλής τον πατέρα του ως πρόεδρο, ενέκρινε την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, όχι για να πολεμήσουν στο πλευρό των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον της Χαμάς, αλλά ως μέρος της πολυεθνικής Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης (ISF).

Η αποστολή αυτή εντάσσεται στο ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του συμβουλίου «Board of Peace», μετά από συμφωνία αφοπλισμού και σταδιακής αποχώρησης του Ισραήλ.

Το κοινοβούλιο της Ουγκάντας έδωσε το «πράσινο φως» έπειτα από πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας, Κιριόβα Κιγουάνουκα, κατόπιν διπλωματικού αιτήματος του Ντόναλντ Τραμπ προς τον πρόεδρο Γιουβέρ Μουσέβενι.

Η Διεθνής Δύναμη Σταθεροποίησης προβλέπεται να αναπτυχθεί σε περιοχές εκτός άμεσου ισραηλινού ελέγχου για την τήρηση της εκεχειρίας, την προστασία των πολιτών και την υποστήριξη της αποστρατιωτικοποίησης και της ασφάλειας.

Εκτός από την Ουγκάντα, χώρες όπως το Μαρόκο, το Κόσοβο, η Αλβανία και το Καζακστάν έχουν συνδεθεί με τη συμμετοχή τους στη δύναμη αυτή.

Ορισμένοι τοπικοί βουλευτές της αντιπολίτευσης εξέφρασαν επιφυλάξεις και ερωτήματα σχετικά με τους ακριβείς όρους και τον ρόλο της αποστολής.

Τα διαθέσιμα στοιχεία δεν αναφέρουν σχέδιο δημιουργίας μεγάλου περάσματος Κερέμ Σαλόμ ούτε αποστολή με στόχο τη στρατιωτική συνδρομή στις ισραηλινές επιχειρήσεις, αλλά τη συμμετοχή σε ειρηνευτική σταθεροποιητική δύναμη.   

Υπενθυμίζουμε ότι ο Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουγκάντας είχε δώσει πριν κάποιο διάστημα  τελεσίγραφο προς την Άγκυρα, ζητώντας της να σταματήσει τις παρεμβάσεις της, ενώ χαρακτήρισε την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως «αυτοκρατορία του Διαβόλου».

Ο ίδιος μάλιστα είχε μιλήσει για την ελληνική του καταγωγή, αφού τόνισε ότι έκανε τεστ DNA το οποίο έδειξε πως είναι κατά 14% Έλληνας. Πρόσθεσε μάλιστα με βεβαιότητα ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο άγριος Στρατηγός έχει χαρακτηρίσει τους Τούρκους «αντίχριστους» και προσέφερε θεωρητικά 100.000 στρατιώτες για την προστασία των Αγίων Τόπων.

Η αποστολή των Ουγκαντέζων κομάντος στην Γάζα αφορούν την αποστολή σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώντας την Τουρκία και την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς το ίδιο και το αυτό πράγμα.  

Tags
Back to top button