Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Πάπας συναντήθηκε με Μπελούτσι, Μπλάνσετ και άλλους καλλιτέχνες

Στη συνάντηση βρέθηκαν οι Κέιτ Μπλάνσετ, Μόνικα Μπελούτσι, Σπάικ Λι, Εμίρ Κουστουρίτσα, Τζουζέπε Τορνατόρε, Γκας Βαν Σαντ και Στεφάνια Σαντρέλι. Όλοι οι καλλιτέχνες συνάντησαν και χαιρέτισαν προσωπικά τον Πάπα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο Σπάικ Λι δώρισε στον Αμερικανό ποντίφικα μια φανέλα από το αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ, με γραμμένο «Pope Leo 14» και η Κέιτ Μπλάνσετ ένα βραχιόλι.

«Η εποχή μας χρειάζεται ανθρώπους που να μαρτυρούν την ελπίδα, την αλήθεια, την ομορφιά. Με την καλλιτεχνική εργασία σας, μπορείτε να επιτελέσετε το έργο αυτό. Πρέπει να διατηρηθεί η αυθεντικότητα της εικόνας, για να προαχθεί και να προστατευθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο καλός κινηματογράφος, οι σκηνοθέτες και οι πρωταγωνιστές του, μπορούν να τα καταφέρουν», είπε ο ποντίφικας.

Σύμφωνα με τον Πάπα, ο κινηματογράφος αποτελεί μια λαϊκή τέχνη με την υψηλότερη έννοια, προορισμένη και προσβάσιμη σε όλους και εξελίχθηκε σε «έκφραση της επιθυμίας να στοχαστούμε και να κατανοήσουμε τη ζωή, να αφηγηθούμε το μεγαλείο και την ευθραυστότητά της και να αποτυπώσουμε τη λαχτάρα για το άπειρο». Μάλιστα, ανέφερε ότι το σινεμά είναι κάτι παραπάνω από εικόνες που κινούνται, γιατί «βάζει την ελπίδα σε κίνηση».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αισθητά μειωμένη προσέλευση του κόσμου στις αίθουσες. «Οι κινηματογραφικές αίθουσες ζουν μια ανησυχητική διάβρωση, η οποία αφαιρεί αίθουσες σινεμά σε πόλεις και γειτονιές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι η τέχνη του κινηματογράφου και η εμπειρία της, διατρέχουν κίνδυνο. Καλώ τους αρμόδιους θεσμούς να μην αποδεχθούν παθητικά την κατάσταση και να δείξουν διάθεση συνεργασίας ώστε να μπορέσει να στηριχθεί η κοινωνική και πολιτιστική αυτή αξία», είπε.

Λίγες ημέρες πριν, ο ποντίφικας αποκάλυψε τα τέσσερα αγαπημένα του έργα: «Μία υπέροχη Ζωή», του Φρανκ Κάπρα, «Η Μελωδία της Ευτυχίας» του Ρόμπερτ Γουάιζ, «Συνηθισμένοι Άνθρωποι» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ και «Η Ζωή είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι.

Στόχος η «λάμψη»

Παρατηρητές του Βατικανού αναφέρουν ότι η συγκέντρωση έχει ως στόχο να δώσει λίγη «λάμψη» στον ποντίφικα, ο οποίος είναι ο πρώτος Αμερικανός πάπας στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας

Πέραν της προώθησης του Πάπα, η συνάντηση επιδιώκει επίσης να προβάλλει και μια θετική εικόνα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Το Βατικανό ξεκίνησε αμέσως την «κατασκευή» της δημόσιας εικόνας του Λέοντα μετά την εκλογή του τον Μάιο. Μέσα σε λίγες μέρες, ο Λέων, φανατικός του τένις, υποδέχτηκε τον Ιταλό Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Γιάνικ Σίνερ.

Tags
Back to top button