Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νότια Κορέα: Άντρας συνελήφθη επειδή κοινοποίησε ψεύτικη φωτογραφία λύκου που είχε δραπετεύσει από ζωολογικό κήπο

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός άνδρα που κρίθηκε ύποπτος για τη διάδοση μιας φωτογραφίας - προϊόν Τεχνητής Νοημοσύνης - που απεικονίζει έναν λύκο που είχε δραπετεύσει από ζωολογικό κήπο, μια ψεύτικη φωτογραφία που κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο.

Ο Νουκγκού, ο λύκος ηλικίας 2 ετών, δραπέτευσε από το κλουβί του στην κεντρική πόλη Ντέτζον στις 8 Απριλίου, πριν αιχμαλωτιστεί ξανά ύστερα από 9 ημέρες που κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αρχές και μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν μια φωτογραφία που κοινοποιήθηκε ευρέως στο διαδίκτυο, η οποία φέρεται να έδειχνε έναν ανοιχτό καφέ λύκο να περπατά σε δρόμο.

Αυτή η εικόνα ήταν, στην πραγματικότητα, ψεύτικη, προϊόν TN.

Η αστυνομία της Ντέτζον δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συνέλαβε έναν άνδρα, κοντά στα 40 του, τον οποίο κατηγορεί για παρεμπόδιση έρευνας, διαδίδοντας «παραποιημένες εικόνες» του λύκου «που δημιουργήθηκαν με τη χρήση παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του κατά την ανάκριση και εξήγησε ότι το έκανε «απλώς για πλάκα».

«Μια μόνο εικόνα που χειραγωγήθηκε από Τεχνητή Νοημοσύνη καθυστέρησε την αιχμαλώτιση του λύκου έως και εννέα ημέρες», ανέφερε η αστυνομία. «Η παρατεταμένη ανάπτυξη αστυνομίας και πυροσβεστών διατάραξε σοβαρά την κύρια αποστολή τους, την προστασία του κοινού», πρόσθεσε.

Η απόδραση του Νουκγκού οδήγησε στο κλείσιμο ενός δημοτικού σχολείου για λόγους ασφαλείας, και οι τοπικές αρχές κινητοποίησαν εκατοντάδες πυροσβέστες, αστυνομικούς και στρατιώτες σε μια προσπάθεια να πιάσουν το ζώο.

Οι αρχές χρησιμοποίησαν επίσης drones και θερμικές κάμερες απεικόνισης στις έρευνες.

Το ζώο 30 κιλών βρέθηκε τελικά σώο και αβλαβές στις 17 Απριλίου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο αρχικά δημοσίευσε την εν λόγω φωτογραφία, έπειτα την απέσυρε και, μετά από ανάλυση, επιβεβαίωσε ότι ήταν πράγματι ψεύτικη φωτογραφία που δημιουργήθηκε από Τεχνητή Νοημοσύνη.

Tags
Back to top button