Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΗΠΑ: Φονικές πλημμύρες στα νοτιοδυτικά της χώρας

Σοβαρές πλημμύρες έπληξαν τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, με δρόμους και κατοικημένες περιοχές να έχουν καλυφθεί από νερά, εκατοντάδες ανθρώπους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις ομάδες διάσωσης να βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ οι αρχές εξετάζουν εάν ένας δεύτερος θάνατος συνδέεται με την κακοκαιρία.

Εναέρια πλάνα που καταγράφηκαν και αποτυπώνουν την έκταση των πλημμυρών, με δρόμους και ολόκληρες γειτονιές να βρίσκονται κάτω από το νερό.

Στην πόλη Φλάγκσταφ της Αριζόνα, ο ουρανός άρχισε να καθαρίζει, ωστόσο ο κίνδυνος πλημμυρών παρέμενε σε περιοχές των νοτιοδυτικών ΗΠΑ.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους σε εκτάσεις που υπό κανονικές συνθήκες είναι ξηρές, αναγκάζοντας εκατοντάδες κατοίκους να απομακρυνθούν και κρατώντας σε συνεχή ετοιμότητα τα σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης των ζημιών ενδέχεται να διαρκέσουν εβδομάδες.

Σε επιφυλακή τέσσερις πολιτείες

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι εξακολουθούσε να υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών, ιδιαίτερα έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή των «Τεσσάρων Γωνιών» (Four Corners), όπου συναντώνται οι πολιτείες Νέο Μεξικό, Αριζόνα, Κολοράντο και Γιούτα.

Κίνα και Ρωσία δεσμεύονται να εμβαθύνουν τους στρατιωτικούς δεσμούς κατά των ΗΠΑ

Οι μετεωρολογικές συνθήκες επηρεάζονται από το φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο συνδέεται με τη θέρμανση των υδάτων του Ειρηνικού Ωκεανού και προκαλεί μεταβολές στα καιρικά μοτίβα.

Εκτεταμένες ζημιές στο Κολοράντο

Σημαντικές ζημιές καταγράφηκαν και στην πολιτεία του Κολοράντο, όπου οι αρχές ανησύχησαν για τη στάθμη του ποταμού Σαν Χουάν.

Υπήρχαν φόβοι ότι ο ποταμός θα έφτανε στο ιστορικό επίπεδο πλημμύρας του 1911, όταν η περιοχή είχε υποστεί καταστροφικές ζημιές και μια πόλη είχε σχεδόν αφανιστεί.

Την Κυριακή, η στάθμη του ποταμού έφτασε τα 5,1 μέτρα, περίπου 30 εκατοστά χαμηλότερα από το ιστορικό επίπεδο, προκαλώντας πλημμύρες σε δρόμους του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, τα νερά άρχισαν να υποχωρούν τη Δευτέρα.

Παράλληλα, βίντεο κατέγραψαν τον ποταμό Ρίο Γκράντε να πλημμυρίζει αγροτικές εκτάσεις σε μη ενσωματωμένη διοικητικά κοινότητα κοντά στο Μόντε Βίστα.

Πάνω από 75 τρισεκατομμύρια λίτρα βροχής σε δύο εβδομάδες

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ράιαν Μάουε, πρώην επικεφαλής επιστήμονα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), περισσότερα από 20 τρισεκατομμύρια γαλόνια βροχής, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 75,7 τρισεκατομμύρια λίτρα νερού, έπεσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στις τέσσερις πολιτείες της περιοχής Four Corners και στη Νεβάδα.

Tags
Back to top button