Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Ρωσίδα Πρέσβης στην Σόφια προειδοποιεί για αντίποινα: Η Βουλγαρία θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ μαζί με την Ιταλία

Τον Αύγουστο, οι βουλγαρικές αρχές ενέκριναν ένα σχέδιο συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με την Ιταλία, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης του ΝΑΤΟ στη χώρα. 

Το σχέδιο προβλέπει επίσης την απόκτηση νέων όπλων και τη δημιουργία στρατιωτικών διαδρόμων μεταφοράς για τη διευκόλυνση της μετακίνησης στρατευμάτων. 

Αυτές οι πληροφορίες επισημάνθηκαν από την Ρωσίδα Πρέσβη στη Βουλγαρία, Ελεονόρα Μιτροφάνοβα, σε συνέντευξή της στο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Izvestia. 

Η Βουλγαρία ξεκινά την κατασκευή βάσης του ΝΑΤΟ στο Καμπίλε για την ενίσχυση της ανατολικής πλευράς της συμμαχίας.

Αυτά είναι τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για σύγκρουση!

Η Μιτροφάνοβα τόνισε ότι “τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ επιδιώκουν ανοιχτά την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ανατολικής πλευράς τους”.

Συγκεκριμένα η ίδια σημείωσε ότι “η συμφωνία της Βουλγαρίας με την Ιταλία, περιλαμβάνει όχι μόνο την κατασκευή μιας σημαντικής εγκατάστασης του ΝΑΤΟ, αλλά και την αγορά σύγχρονων όπλων, τη δημιουργία «διαδρόμων στρατιωτικής κινητικότητας» για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων στρατευμάτων και άλλες σχετικές πρωτοβουλίες”. 

Η Πρέσβης της Ρωσίας, υπενθύμισε επίσης ότι η Βουλγαρία έχει αναφέρει την προετοιμασία για αύξηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από 1.200 σε δυνητικά 5.000 στρατιώτες.

 Ενώ η τρέχουσα παρουσία του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη, η κ.  Μιτροφάνοβα, χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ιταλία ως συνέχεια του προηγούμενου αμυντικού σχεδιασμού της Βουλγαρίας. 

Ένα μήνα νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μίλησε για το θέμα, σημειώνοντας ότι στις 13 Αυγούστου, το Συμβούλιο Υπουργών της Βουλγαρίας ενέκρινε το σχέδιο διακυβερνητικής αμυντικής συμφωνίας με την Ιταλία. 

Οι φρεγάτες Bergamini αναβαθμίζουν το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό! Δίνουν στη χώρα μας αποφασιστικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας

Η συμφωνία αυτή αφορά την κοινή κατασκευή και λειτουργία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Καμπίλε, που προορίζονται για την ανάπτυξη μιας πολυεθνικής ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία της Ιταλίας. 

Η Ζαχάροβα περιέγραψε ότι σχεδιάζεται σημαντική ανάπτυξη υποδομών, συμπεριλαμβανομένων νέων στρατώνων και οδών επικοινωνίας, επιτρέποντας στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία να επεκταθούν από τους σημερινούς 1.200 σε 5.000 στρατιώτες,  περίπου το μέγεθος μιας ταξιαρχίας. 

Πρόσθεσε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες του ΝΑΤΟ αντικατοπτρίζουν αυτό που η Μόσχα θεωρεί ως επιθετική στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης, που εκτείνεται από τα κράτη της Βαλτικής και τη Φινλανδία και τώρα περιλαμβάνει τη Βουλγαρία, αυξάνοντας τις εντάσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

απηύθυνε άμεση απειλή προς το ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της συμμαχίας να καταρρίψει ρωσικό αεροσκάφος θα πυροδοτήσει πόλεμο.

«Αν το ΝΑΤΟ καταρρίψει ρωσικό αεροπλάνο με το πρόσχημα μιας υποτιθέμενης παραβίασης του εναέριου χώρου του, αυτό θα είναι πόλεμος», δήλωσε ο πρέσβης Αλεξέι Μεσκόφ κατά τη διάρκεια εκπομπής στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL.

Ο Μεσκόφ υποστήριξε ότι τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ «συχνά παραβιάζουν τον ρωσικό εναέριο χώρο», ωστόσο η Μόσχα δεν έχει απαντήσει με εμπλοκή αυτών των αεροσκαφών.

Τα σχόλια ακολούθησαν ανανεωμένη συζήτηση μεταξύ των δυτικών ηγετών για το πώς θα πρέπει να αντιδρά το ΝΑΤΟ όταν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πλησιάζουν ή εισέρχονται στον εναέριο χώρο των συμμάχων.

Tags
Back to top button