Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ το αποτύπωμα της κακοκαιρίας στην Ηλεία: Σε αποκλεισμό έξι χωριά λόγω καθιζήσεων – Ζημιές σε οδικό δίκτυο και κατοικίες

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το Μαζαράκι Πηνείας στην Ηλεία και ακόμη πέντε γύρω οικισμοί. Οι μεγάλες καθιζήσεις έχουν καταστρέψει τον κεντρικό δρόμο, απομονώνοντας την περιοχή, ενώ οι ρωγμές στα σπίτια αναγκάζουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Κατεστραμμένο οδικό δίκτυο – Άτυπος αποκλεισμός

Οι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν σοβαρές καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο χωριό να έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί, αφήνοντας το Μαζαράκι και άλλους πέντε οικισμούς σε καθεστώς άτυπου αποκλεισμού.

Επικίνδυνες εναλλακτικές διαδρομές

Οι κάτοικοι, για να μετακινηθούν, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές μέσα από αγροτικούς δρόμους και χαλικόδρομους. Πρόκειται για διαδρομές μεγάλης απόστασης, οι οποίες κάτω από τις παρούσες καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσβατες και επικίνδυνες.

Ηλικιωμένη εγκατέλειψε το σπίτι της

Το φαινόμενο της καθίζησης δεν περιορίζεται μόνο στους δρόμους. Μεγάλες ρωγμές έχουν εμφανιστεί στο έδαφος και στους τοίχους σπιτιών, καθιστώντας τα μη κατοικήσιμα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία είδε το σπίτι της να κρίνεται ακατάλληλο για διαμονή. Υπό τον φόβο της κατάρρευσης, αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει και να μεταφερθεί από τα παιδιά της στην Αθήνα.

Μετά τις φωτιές, οι καθιζήσεις

Η περιοχή, που στο παρελθόν είχε καεί από τις μεγάλες φωτιές, δοκιμάζεται τώρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τα εδάφη έχουν κορεστεί από το νερό και, χωρίς τη συγκράτηση της βλάστησης, η γεωλογική αστάθεια έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Έκκληση για άμεση παρέμβαση

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για τη διάνοιξη των δρόμων και την αυτοψία των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Tags
Back to top button