Απίστευτη και προκλητικά μη εθνική στάση τηρεί το ΚΚΕ στις εξελίξεις στην Κύπρο, ειδικά στην αποστολή μονάδων επιφανείας και μαχητικών αεροσκαφών στην Μεγαλόνησο.
Πανικός στην Τουρκία για τις ελληνικές Φρεγάτες στην Κύπρο: Τι ζήτησε ο Αντιπρόεδρος των Κεμαλιστών από τον Ερντογάν;
Την ώρα που οι Κύπριοι δέχθηκαν επίθεση ( έστω σε βρετανικό έδαφος στην βάση στο Ακρωτήρι), το ΚΚΕ ζητά την επιστροφή της ελληνικής δυνάμεως απαιτώντας "απεμπλοκή" από τον πόλεμο.
Σύσσωμη η κυπριακή πολιτική ηγεσία και ο απλός κυπριακός λαός βλέπει ελληνικά μαχητικά και σύγχρονα πολεμικά πλοία σαν τον ΚΙΜΩΝ να σταθμεύουν από αύριο στο νησί, ως αντιαεροπορική ομπρέλα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους στην χώρα μας.
Την ίδια στιγμή όμως το ΚΚΕ ζητά να απεμπλακούμε από το νησί, αφήνοντας τους Κύπριους μόνους τους, όταν οι Τούρκοι ετοιμάζουν πιθανότατα την αποστολή της δικής τους αρμάδας αλλά και μαχητικών αεροσκαφών.
Την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τις πολεμικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο.
Εύρημα-σοκ στην Κύπρο: Ρωσική τεχνολογία στο ιρανικό drone Shahed στο Ακρωτήρι
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τις εξελίξεις «δραματικές» και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τη χώρα από, όπως αναφέρει, «τη φωτιά του πολέμου που άναψαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ με τη στρατιωτική επίθεσή τους στο Ιράν».
Μεταξύ άλλων το ΚΚΕ απορρίπτει ως «πρόσχημα» την αιτιολόγηση περί ενίσχυσης της άμυνας της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος των ελληνικών δυνάμεων θα αφορά την προστασία βρετανικών βάσεων και ΝΑΤΟϊκών υποδομών στο νησί.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Για τις εξελίξεις στον πόλεμο και την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο
2 Μαρ 2026
"Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες της περιοχής, από μόνες τους επιβάλουν η Ελλάδα εδώ και τώρα να απεμπλακεί από τη φωτιά του πολέμου που άναψαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ με τη στρατιωτική επίθεσή τους στο Ιράν.
Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν ανακαλεί τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία και την Ερυθρά Θάλασσα, αλλά ανακοινώνει και αποστολή ελληνικών φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών, κλιμακώνοντας βήμα το βήμα τη συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό του πολέμου.
Το πρόσχημα ότι αυτό γίνεται για την υπεράσπιση της “άμυνας της Κύπρου” είναι ένα ακόμη πελώριο και ξεδιάντροπο ψέμα. Ο ρόλος των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο θα είναι η προστασία των βρετανικών βάσεων στο νησί και των άλλων υποδομών του ΝΑΤΟ, των δυνάμεων που έχουν ευθύνη για την τουρκική εισβολή και κατοχή.
Την ίδια ώρα οι κυνικές παραδοχές του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ένταξη της Ελλάδας στην “πυρηνική ομπρέλα” της Γαλλίας και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στη Μέση Ανατολή, ανάμεσα τους και το προσωπικό της συστοιχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία, αποτελούν ομολογία της στήριξης των ολέθριων σχεδιασμών των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στην περιοχή με κάθε κόστος.
Όσο η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανοχή και των άλλων πολιτικών κομμάτων, εξακολουθεί να παρέχει βάσεις και άλλες υποδομές ως ορμητήριο πολέμου, να υιοθετεί και να αναπαράγει τα γελοία προσχήματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την εγκληματική επίθεσή τους στο Ιράν, τόσο ο κίνδυνος και ο ελληνικός λαός να γίνει στόχος αντιποίνων είναι παραπάνω από υπαρκτός.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες κανείς δε μπορεί να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει!
Τώρα απαιτείται λαϊκός ξεσηκωμός για να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις από τη Σούδα της Κρήτης, μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, να ανακληθεί η ελληνική πυροβολαρχία Πάτριοτ από τη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψουν πίσω όλες οι φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού και τα F-16, κάθε ελληνικό πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή.
Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών δεν είναι δικός μας πόλεμος. Συμφέρον του ελληνικού λαού είναι να δυναμώσει η πάλη για την απεμπλοκή της Ελλάδας απ’ τον πόλεμο", καταλήγει η ίδια.